FKK inşaat sektörüne 1973'de köprü mesnetleri imal ederek girmiştir. Kauçuk ve plastik mamuller yönünden inşaat sektörü de önemli bir pazardır. Bu sektörde hedef, talep potansiyelinin önemli bir kısmını karşılamaktadır. Sektör için üretilen mamullerden bazıları aşağıdadır.
Tabii, suni kauçuktan (neopren) mamul sabit ve kayar mesnetler;
Kauçuk, poliüretan gergili ve panel elekler;
Gözenekli Vulkollan® mesnetler;
Kapı, pencere kauçuk ve plastik fitilleri
Elastomer mesnet, vulkanize edilmiş kauçuktan ibaret, dikdörtgen prizma veya silindir şeklinde bir parça olup, içinde takviye elemanı olarak çelik plaka bulunan, köprü veya viyadük ayakları üzerine veya bina temellerine yerleştirilen, köprüleri sıcaklık, titreşim ve benzeri olumsuz etkilerden, binaları yer sarsıntısından, sismik ve akustik etkilerden koruyan bir yapı elemanıdır.
Elastomer mesnetler köprü ve viyadük ayaklarının yanı sıra binaların sismik izolasyonunda da başarı ile kullanılmaktadır. Binaların depremden ve diğer yer sarsıntılarından korunmasını sağlamak amacıyla bina temellerine gerekli teknolojilere uyularak elastomer mesnetler yerleştirilmektedir. Deprem veya yer sarsıntısı sırasında oluşan momentler, yükler bu uygulamalar sayesinde mesnetler tarafından absorbe edilmekte ve binalarda oluşabilecek zararlar en aza indirilmektedir. Binaların sismik izolasyon uygulamaları, inşaat sırasında yapılabileceği gibi, stratejik, tarihi, kültürel, askeri, kimyasal önemi bulunan, korunması gereken ve önceden inşaa edilmiş olan binalara da başarı ile uygulanmaktadır.
Ayrıca, FKK televizyon ve radyo binalarında ses izolasyonu için kullanılmak üzere mesnetler üretmektedir.
Mesnetler yapımlarında kullanılan elastomer tipine göre ikiye ayrılmaktadır.
KLOROPREN kauçuk mesnetler (CR) TABİİ kauçuk mesnetler (NR)
Standart olmamakla birlikte bazı durumlarda;
Etilen-propilen kauçuk (EPDM)
Butil kauçuk mesnetler (U.R)
Klorobutil kauçuk mesnetler (C.I.I.R) kullanılmaktadır.
FONKSİYONEL BASİTLİK
Elastomer yatakların en önemli avantajlarından birisi basitliğidir. Kauçuğun yatay kuvvetler altında kolay şekil değiştirmesi kauçuktan yapılan elemanların otomotiv, denizcilik, inşaat ve benzer pekçok alanda başarı ile kullanılmasına imkan sağlamıştır. Kauçuk elemanlar aynı zamanda, binaların yer kabuğunda meydana gelen hareketlerin oluşturabileceği hasarlara karşı, sismik alanda, boru hattı sistemlerinde ve köprülerde geniş kullanım alanı bulmuştur.
YÜK DENGELEME
Elastomer mesnetler, sıkışabilme özelliği sayesinde hem statik ve hem de dinamik yükleri dengeleme özelliği vardır.
ÇOK YÖNLÜLÜK
Elastomer yataklar tasarım durumları dolayısıyla yatay olarak her yöne hareket edebilirler. Buna karşılık diğer mekanik yataklarda böyle bir serbestlik yoktur.
UYGUN PERFORMANS
Sayılan bu avantajlara ilave olarak elastomer yatakların uygunluk yönünden de performansları yüksektir. Elastomer karışımların, örneğin neopren gibi bir kauçuğun yaşlanmaya karşı son derece dayanıklı olması, yağlamaya, temizlemeye ve boyamaya ihtiyaç duymaması uygunluğunun bir başka ölçüsüdür.